Polityka prywatności

Czym jest polityka prywatności?

Polityka prywatności wyjaśnia, w jaki sposób Twoje dane są przechowywane i przetwarzane, kiedy korzystasz z naszej strony internetowej. Znajdziesz w niej odpowiedzi na takie pytania jak:

  • Kto jest administratorem Twoich danych i jak się z nim skontaktować
  • Jakie dane zbieramy i co jest podstawą ich przetwarzania
  • Co robimy z Twoimi danymi, jak je przechowujemy oraz kto ma do nich dostęp
  • Jakie przysługują Ci prawa 
  • Czym są pliki cookies, do czego służą i jak możesz nimi zarządzać.
     

Kto jest administratorem Twoich danych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Adequate Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, wpisana do Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem 0000390608, NIP: 1132841808, Regon: 143011062.

W sprawie swoich danych osobowych możesz skontaktować się z nami za pomocą: 

  • poczty elektronicznej: rodo@adequate.pl; 
  • poczty tradycyjnej: ul. Zygmunta Słomińskiego 15 / 59, 00-195 Warszawa; 
  • telefonicznie: +48 22 299 50 28.
     

Jakie dane zbieramy?

Gromadzimy informacje o Twoim urządzeniu oraz łączu internetowym, w tym o adresie IP oraz ewentualnie inne dane, które nam podasz, takie jak: imię, nazwisko, adres e-mail, telefon kontaktowy. 

Podanie danych osobowych jest dobrowolne, ale czasem może być niezbędne, abyśmy mogli świadczyć dla Ciebie daną usługę, np. odpowiedzieć na przesłane zapytanie bądź próbę kontaktu telefonicznego, a także dostarczyć zamówiony newsletter. 

Powyższe dane będziemy przetwarzać, gdy wyrazisz na to zgodę lub gdy będzie to niezbędne do funkcjonowania naszej strony internetowej oraz administrowania nią. 

Co robimy z Twoimi danymi?

Dane zbieramy, aby móc dostarczać Ci usługi, analizować ruch na stronie, wyświetlać Ci trafniejsze reklamy, czy też wysyłać informacje marketingowe. 

Nie podejmujemy wobec Ciebie decyzji w sposób zautomatyzowany, ani nie stosujemy profilowania, które może wywoływać wobec Ciebie skutki prawne Twoje dane mogą być przekazane do podmiotów, z usług których korzystamy przy realizacji naszych obowiązków oraz prowadzenia działalności. 

Niektórzy dostawcy usług (np. Google) mogą przechowywać dane na serwerach poza Europejskim Obszarem Gospodarczym, jednak zawsze będą to dostawcy, którzy gwarantują odpowiedni poziom ochrony danych osobowych poprzez stosowane mechanizmy zgodności przewidziane przez obowiązujące prawo. 

W zależności od celu przetwarzania danych przechowujemy je: 

  • do momentu wycofania wyrażonej przez Ciebie zgody (newsletter); 
  • do momentu uznania sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych (formularz kontaktowy, email); 
  • przez okres nie dłuższy niż 25 miesięcy od Twojej ostatniej interakcji z naszą stroną (pozostałe dane). 
     

Jakie przysługują Ci prawa?

Przysługuje Ci prawo dostępu do swoich danych osobowych, prawo do ich sprostowania, przenoszenia, usunięcia, ograniczenia ich przetwarzania oraz prawo do sprzeciwu wobec ich przetwarzania. 

W każdej chwili możesz zgłosić nam chęć skorzystania z przysługujących Ci praw, a my niezwłocznie podejmiemy działania w związku ze zgłoszonym przez Ciebie żądaniem. W przypadku niemożliwości natychmiastowego działania zostaniesz o tym poinformowany najdalej w ciągu miesiąca. 

W dowolnym momencie możesz również cofnąć wyrażoną wcześniej zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych.  Gdy chcesz zrezygnować z otrzymywania newslettera, kliknij w link do rezygnacji znajdujący się na dole wiadomości otrzymanych w ramach newslettera. W pozostałych przypadkach wniosek taki należy przesłać na adres: rodo@adequate.pl.

W sytuacji, gdy uważasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane niezgodnie z prawem, masz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Pliki cookie